1900 лева ще стане началната минимална заплата на млад учител през

...
1900 лева ще стане началната минимална заплата на млад учител през
Коментари Харесай

1900 лв. минимална заплата за млад учител

1900 лв. ще стане началната минимална заплата на млад преподавател през тази година.

Това заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. 

Тя е получила увещание от министъра на финансите, че в проектобюджета са заложени нужните средства. Такева допълни, че нарастването на възнагражденията ще стане със задна дата от първи януари 2023.

Сега оставало да се договорят и средствата за увеличение на транспортните разноски, стипендиите на учениците и издръжката на учебните заведения, като от СБУ желаят 1,3 милиарда лв. повече в бюджет 2023 по отношение на миналогодишния, сподели още Янка Такева.

Според ръководителя на СБУ, обаче, към момента кадровата политика от страна на МОН не е добра, защото се отчитал дефицит на учители по някои предмети. В същото време, ползата към учителската специалност се увеличавал, като по данни на СБУ, през тази образователна година, в системата на учебното обучение са влезнали 4200 млади учители. По думите на Янка Такева, друга позитивна наклонност през последните 2-3 години е прекъсване на процеса по закриване на учебни заведения, като през това време е имало единствено преструктуриране на няколко учебни заведения в страната поради неналичието на деца. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР